Dette er den klassiske James Bond cocktail: ”shaken, not stirred”. Men lige præcis hvad en Dry Martini skal bestå af, kan selv voksne mænd komme op og skændes om. Klassisk indeholder Dry Martini kun vermouth og gin. Hvor meget vermouth du vil have i, kommer an på hvor sød eller tør, du vil have den. Des mindre vermouth, des mere tør. Følgende opskrift giver en semitør Dry Martini. Hvis du vil have den lidt mere sød, tilføj da lidt mere vermouth.
“A martini. Shaken, not stirred.” —Sean Connery, Goldfinger
Ingredienser:
6 cl gin
2 cl tør vermouth
Evt. et par dråber orange bitter
Pynt: citrontwist/-skal, oliven eller perleløg
Sådan gør du:
Hæld først vermouth og så fryserkold gin i et martini-glas. Din Dry Martini kan også shakes i en shaker med lidt isterninger i stedet. Tilføj dertil lidt orange bitter, hvis du synes.
Din Dry Martini kan garneres med citrontwist, oliven eller perleløg. Det er helt op til dig. Den kan også sagtens drikkes uden at blive garneret. Hvis du bruger en citrontwist, vrid den da over glasset for at frigive olier, før du kommer den i glasset.
Master Cut indgår i Serge Buss’ Choice Cut Collection. Her er tale om klassiske “hvide” gins, som hver især har sit eget særpræg, og som er lavet ud fra hvad bartendere søger af variation i gin.
Med Master Cut har Serge Buss ønsket at lave en gin, hvor han går meget langt på citrusfriskhed. Derfor har han valgt både at bruge grape, lime, citron og appelsin som nogle af hans udvalgte botanicals til denne gin, som består af i alt 11 forskellige botanicals. Dette giver en gin som i allerhøjeste grad bærer præg af friske citrusfrugter, og man fornemmer tydeligt brugen af friske frugter.
Med Buss No. 509 Master Cut kan man lave fantastiske, citrusfriske gin & tonics, og det kan ligeledes anbefales at bruge den som base i sødere gincocktails, hvor friskheden giver et fantastisk modspil og bidrager til stor kompleksitet.